Blogi

Blogi → Liian usein järjestelmän ehdoilla

Liian usein järjestelmän ehdoilla

Tietojärjestelmän tehtävänä pitäisi olla prosessien helpottaminen, rutiineista huolehtiminen ja laadun varmistaminen. Jokaisella yrityksellä on omat prosessit ja ne ovat osa kilpauluetua tai lisäarvon tuottamista asiakkaalle.

Kuinka sama järjestelmä sitten sopii niin monelle yritykselle? No ei se oikeasti sovikkaan. Tai riippuu keneltä kysytään.

Me Ziirrossa autamme yrityksiä kehittämään tuotannon ja logistiikan prosesseja. Lähes jokaisessa kehitysprojektissa kuulemme saman totuuden.


Tämä järjestelmä on niin hidas. Tai tämän järjestelmän takia teemme näin. Tai olisimme tehokkaampia jos järjestelmä ei pakottaisi tätä yhtä vaihetta. Kaiken kukkuraksi keksitään erilaisia kiertoteitä jotta saadaan huijattua järjestelmää. Ei näin!


Miksi näin?

Väitän, että suurin syy tähän on se, ettei yritys tunne omia prosesseita. Toiseksi, hyvin vähän kuunnellaan työntekijöitä uutta järjestelmää hankittaessa. Kolmanneksi järjestelmän myyjä on yli innokas ”kaikki käy” – tyyppi. Joskus tulee myös esiin vajavainen järjestelmän osaaminen.

Kun olet miettimässä uuden järjestelmän hankintaa niin satsaa määrittelyyn. Siihen käytetyt eurot tulevat takaisin moninkertaisesti. Oli sitten kyse ERP hankinnasta tai WMS hankinnasta, on syytä tuntea omat prosessit ja rakentaa määrittely dokumentti tukemaan kartoitusta, hankintaa ja käyttöönottoa.


Kun kyse on tuotannon ja logistiikan kehittämisestä, me Ziirrossa olemme mutkaton, suoraviivainen ja käytännönläheinen kumppanisi.


Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.