Blogi

Blogi → Interim – Työ ja elämä yhdessä paketissa.

Interim – Työ ja elämä yhdessä paketissa.

Kansainväliset logistiikan kehittämisprojektit

Olen ollut työelämässä 31 vuotta ja edessä toivottavasti ainakin 15 vuotta. Olen nauttinut tästä reilun 30 vuoden työrupeamasta, koska olen saanut tehdä sitä projektinomaisesti. Itselleni sopii erittäin hyvin sellaiset tehtävät, jossa on selkeästi määritelty haaste ja tavoitteet, joita pääsen ratkaisemaan.

Itselle mielekkäin projektin arvioitu kesto olisi noin kolme vuotta. Kun homma on ratkaistu ja tavoitteet saavutettu, niin mielelläni suuntaisin katseeni kohti seuraavaa projektia. En tarkoita, että pitäisi vaihtaa yritystä, mutta uutta ja itselle merkityksellistä työn tulisi olla ja jos se onnistuu samassa yrityksessä, niin aina parempi. Olen huomannut, että yrittäjyys tai yrittäjämäinen työelämä on sopinut minulle aina.

Olen nyt viimeaikana tutustunut työelämässä yleistyvään interim-palveluun, jossa johtajan tai asiantuntijan työ tuotetaan ostopalveluna. Aikanaan omistamani Opteam Yhtiön focus oli suorittavassa tasossa kuten ravintola- ja kaupanalan työntekijät. Nyt huomaan, että interim eli ostopalveluna tarjottavat asiantuntijapalvelut ja niitä tarjoavat yritykset ovat kasvattaneet suosiotaan.

Kasvun generaattori on luonnollisesti se, että kasvava määrä huippuosaajia haluaa itse määritellä miten paljon ja mitä työtä tekevät. Palvelua hyödyntävät osaajat kertovat hyviksi puoliksi sen, että työssä yhdistyy yrittäjyys ja projektinomainen työelämä.


Interim mahdollistaa sen, että tekijä kykenee pitkälti itse määrittelemään milloin, missä ja mitä tekee.


Kun asiantuntijan osaaminen on riittävän hyvä, niin tekijä pystyy käytännössä määrittelemään myös palkkatasonsa. Palkan merkitys tosin vähenee edelleen ja vapaa-ajan merkitys kasvaa. Tiedän johtajia, jotka tekevät yhden noin 6–9 kuukauden projektin vuodessa ja sitten loppuaika vietetään tekemällä jotain muuta itselle merkityksellistä.

Yritykset hyötyvät interim-palveluista, erityisesti tilanteissa, jossa avainpositiossa toiminut johtaja lähtee talosta. Saattaa käydä jopa niin, että työpöytä pitää tyhjentää saman päivän aikana, kun ilmoittaa lähdöstä. Yritys tarvitsee usein korvaavan tason osaajan heti tilalle. Tällöin interim-palveluilla on kysyntää, sillä rekrytointi- tai suorahakuprosessi ottaa normaalisti kuukausia.

Kysynnän kasvua on myös suunnittelijoista, jotka kykenevät tuottamaan asiakkaalle esimerkiksi tarjouksenantoon liittyvää laskentaa ja tuotantotilojen suunnittelua. Näissä tapauksissa on enemmänkin kyse resurssien kysyntäpiikeistä, jotka kyetään näin ostopalvelun avulla tasoittamaan.

Etätyön suosio on mahdollistamassa sen, että interim-palvelut myös kansainvälistyvät. Yrityksillä on loistava mahdollisuus löytää maailman parhaat tekijät ilman, että osaajaan pitää muuttaa työn lähelle. Merkittävä osa työvoiman liikkuvuuteen liittyvää byrokratiaa ja kulurakennetta poistuu. Alentunut kulurakenne parantaa suoraan asiakkaiden kilpailukykyä ja mahdollisuuksia kasvaa hallitummin.


Työvoiman liikkuvuus siirtyy siis monilla toimialoilla ja positioissa verkkoon, jossa ikävä kyllä on myös haasteensa.


Keskeiseksi teemaksi tulee nousemaan luotettavuus. Siksi tarvitaan interim-palveluita tarjoavia yrityksiä, jotka varmistavat luottamuksen palvelun ostajan ja asiantuntijan välille.

Kiinnostaisiko sinua keskustella Zaas-palvelusta?

Me Ziirrossa haluamme rakentaa kehitysinsinööreille interim-palvelun, jonka kautta tulee tarjolle mielenkiintoisia projekteja ympäri maailmaa. Kutsumme palveluamme ajan hengen mukaisesti Zaas -palveluksi, Ziirto as a Service. Asiakkaamme voivat luottaa, että annettu tehtävä tulee tehdyksi sovitun toimeksiannon mukaisesti. Kiitos, että luit blogini.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.

Mika Eskola

Toimitusjohtaja,
partner

+358 40 551 6938
Mika Eskola