Blogi

Blogi → Katseet horisonttiin

Katseet horisonttiin

Työtutkimuksella tehoa logistiikkaprosessiin

Ekologisuus ja tuottavuus ovat edustaneet vastakkaisia äärilaitoja liian pitkään. Todellisuudessa tulevaisuuden ratkaisujen tulee huolehtia ympäristöstä ja toiminnan jatkuvuudesta tuloksenteon kautta. Tavaroiden liikuttaminen vaatii jatkossakin materiaaleja ja kuljetuksia samalla, kun kiire päästöjen vähentämiseksi kasvaa. Tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäys logistiikkaan ei kuitenkaan aina vaadi lisäpanostuksia tai investointeja.


Logistiikka on edelleen pullollaan jopa turhia tai tehottomia työvaiheita ja -tapoja.


Tavoitteenamme ei ole tuhlata tai viherpestä, vaan tehdä fiksummin. Parhaat ratkaisut ovat tehokkaita samalla, kun ne minimoivat kuormituksen ympäristön ja resurssien näkökulmasta.

Hukka prosesseissa ja matti kukkarossa

Ihmisten havaintokyky on rajallinen, eikä arjessa aina ehditä keskittyä toiminnan kehittämiseen. Ziirron ammattitaitoa onkin kaivaa kunkin asiakkaan prosessesseista mahdollisuudet tehostamiseen ja kuormituksen vähentämiseen tieteellisten menetelmien avulla.

Tutkimme työvaiheet ja menetelmät tarkasti havainnoimalla, dokumentoimalla ja haastattelemalla työntekijöitä. Näiden pohjalta tuotamme suosituksia koskien mm.

Tuotamme tarvittaessa suosituksia myös robotiikasta, automaatiosta ja teknisistä työvälineistä. Ehdotuksissamme on aina huomioitu ratkaisun kokonaisvaikutus tuottavuuden ja ekologisuuden näkökulmasta. Haluamme olla mukana rakentamassa tulevaisuuden logistiikkaa, joka tasapainottaa ihmisten ja ympäristön tarpeet sekä kannattavuuden ja kestävän kasvun.

Asiakkaamme odottavat meiltä konkreettisia tekoja − uskallatko uudistua?

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.