Blogi

Blogi → Miksi yrityksen kannattaa välillä käyttää ulkopuolista asiantuntijaa toiminnoissaan ja kehityksessä?

Miksi yrityksen kannattaa välillä käyttää ulkopuolista asiantuntijaa toiminnoissaan ja kehityksessä?

Me Ziirrolla törmäämme aika usein asiakaskäynneillämme ja tapaamisessa tähän kysymykseen ja yritämme selvittää tarkasti, milloin me voisimme olla avuksi sisälogistiikan haasteissa ja projekteissa asiakkaille. Argumentit sille, miksi ulkopuolisia ei käytetä, ovat hyvin monenlaisia ja tässä niistä muutamia, joita tulee vastaan:

”Meillä ei ole aikaa tällaisille projekteille, selviämme kyllä itse näistä tulevista haasteista.”

”Takaisinmaksuaika projekteille on yleensä turhan pitkä ja vie liian kauan aikaa.”

”Ulkoisten toimijoiden kehitysprojektit eivät ole tuoneet tarpeeksi konkreettisia ratkaisuja.”

”Meillä on huonoja kokemuksia näistä logistiikan ja tuotannon Lean-konsulteista.”

Me Ziirrossa yritämme kumota nämä argumentit ja luoda omalla toiminnallamme toisenlaisen kokemuksen. Monen yrityksen liiketoiminnassa käytetään ulkoisia asiantuntijoita useista syistä, jotka voivat vaihdella yrityksestä ja tilanteesta riippuen hyvinkin paljon. Tässä on joitakin syitä, jotka puoltavat ulkoisen asiantuntijan käyttöä.

Asiantuntemuksen puute: Ulkoisia asiantuntijoita palkataan yleensä silloin, kun yrityksellä ei ole tarvittavaa osaamista tai tietämystä tietyllä alueella. Ziirron tapauksessa voi olla kyseessä, vaikka uuden automaation kartoitus yritykselle. Automaatioratkaisut kehittyvät ja muuttuvat niin nopeasti, että useilla asiakkailla ei ole aikaa eikä osaamista selvittää näitä. Meidän asiantuntijamme painivat näiden asioiden kanssa koko ajan ja viimeisimmät tekniikat ja ratkaisut on hyvin tiedossa.

Ulkoisen toimijan silmät ja korvat sekä objektiivisen toimijan näkemys toimintaan: Me tuomme objektiivisen ja riippumattoman näkökulman yrityksen haasteisiin ja prosesseihin. Me emme ole sidoksissa organisaation sisäisiin toimintatapoihin tai henkilökohtaisiin intresseihin. Me emme myöskään myy mitään softaa emmekä rautaa, vaan omaa osaamistamme.

Tilapäinen tarve, nopeat muutostilanteet: Joissakin tapauksissa yrityksellä voi olla tilapäinen tarve tietyn projektin toteuttamiseksi tai ongelman ratkaisemiseksi, ja ulkoinen asiantuntija voi olla joustava ratkaisu tällaisiin tarpeisiin. Me pystymme Ziirrolla tarjoamaan lyhytaikaiseen tai pitkäaikaisempaankin tarpeeseen omaa Asiantuntijaleasing palveluamme.

Säästetään omaa aikaa ja resursseja: Ulkoisten asiantuntijoiden käyttö voi säästää aikaa ja resursseja yritykseltä. Ulkoisella toimijalla on yleensä erikoistunutta tietoa ja kokemusta, joka mahdollistaa nopeamman ja tehokkaamman ratkaisun ongelmiin. Me Ziirrolla teemme asiakkaiden kanssa aina selkeät tavoitteet ja aikataulut. Projekti viedään aikataulussa läpi ja tarpeen tullen myös implementoidaan kehityskohteen käytäntöön.

Kustannustehokkuus: Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö voi olla kustannustehokasta verrattuna pysyvien työntekijöiden palkkaamiseen tietyille erikoisaloille.  Erityisesti silloin, kun yrityksellä on tilapäinen tarve asiantuntemukselle.

Riskienhallinta: Ulkoisen asiantuntijat voivat auttaa yritystä hallitsemaan riskejä, erityisesti monimutkaisten projektien tai muutosten toteuttamisen yhteydessä, koska heillä on kokemusta vastaavista tilanteista ja voivat auttaa välttämään virheitä. Tästä Ziirron kokemuksessa mm. teollisuuden muuttopalvelumme. Teollisuuden muutto on erittäin monimutkainen ja aikaa vievä prosessi yritysten omalle henkilöstölle.

Uusimman tiedon hyödyntäminen: Monilla aloilla tieto ja tekniikat kehittyvät nopeasti. Ulkoiset asiantuntijat ovat usein paremmin ajan tasalla uusimmista trendeistä ja teknologioista. Tämä korostuu myös varastoinnin ja sisälogistiikan kehityksessä, mm. automaatio ja robotiikka kehittyy huimalla vauhdilla ja asiakkaiden on haastavaa olla tässä mukana omalla tieto taidolla.

Yrityksen keskittyminen ydinosaamiseen ja operatiivisen toiminnan pyörittämiseen: Kun yritys ulkoistaa tiettyjä toimintoja tai projekteja, se voi keskittyä paremmin omaan ydinliiketoimintaansa, mikä parantaa sen kilpailukykyä.

Kaiken kaikkiaan ulkoisten asiantuntijoiden käyttö toiminnoissa voi olla erittäin hyödyllistä monissa tilanteissa, mutta on tärkeää valita oikeat asiantuntijat ja määrittää selkeät tavoitteet ja odotukset yhteistyölle varmistaakseen parhaan mahdollisen tuloksen.

Me Ziirrolla olemme ylpeitä tekemisistämme ja luotamme, että projektiin lähtiessämme asiakas saa aina paljon konkreettisia hyötyjä nopealla aikataululla. Ilmaiseksi ei kukaan asiantuntija työtänsä anna, mutta olemme Ziirrolla kustannustehokas ja käytännönläheinen kumppani.

Mikä on Ziirto?

Ziirto on 2020 perustettu sisälogistiikan ja tuotannon kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Yleisin kysymys meille on ”myydäänkö jotain varastonhallintasoftaa?” Emme myy, koska osallistumme objektiivisina ja puolueettomina kumppanina ja asiantuntijana jatkuvasti erilaisiin kilpailutuksiin. Meiltä halutaan käytännönläheistä sisälogistiikan konsultointia, ja sitä myös toimitamme. Ziirron ydinporukan muodostaa tällä hetkellä noin kymmenen kehitysinsinööriä. Toimimme ympäri Suomea ja meillä on toimipisteet Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tunnetuin palvelumme on Work Study 360® analyysi, joita teemme vuosittain kymmeniä. Caset-sivulta löydät useita case-esimerkkejä miten olemme kehittäneet eri yritysten sisälogistiikkaa. Asiakkainamme ovat tuotannon ja sisälogistiikan kehittämisestä ja sujuvoittamisesta kiinnostuneet PK-yritykset aina isoihin pörssiyhtiöihin. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Mika Eskola. Yrityksen omistus on sataprosenttisesti suomalainen.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.