Blogi

Blogi → Trukkiautomaatio ja takaisinmaksulaskelmat

Trukkiautomaatio ja takaisinmaksulaskelmat

Viime aikoina trukkiautomaatio on noussut kiinnostavaksi vaihtoehdoksi sisälogistiikan tehostamisessa. AGV (Automated Guided Vehicle) tekniikka ei sinänsä ole mikään uusi asia, mutta nyt sisälogistiikan materiaalivirtoihin on alettu kiinnittämään enemmän huomiota ja toisaalta taas koneet ja kalustot ovat kehittyneet ja hinnat alkavat olla erittäin järkevällä tasolla. Toisin sanoen on alettu ymmärtämään logistiikan tärkeys koko tuotanto- ja toimitusketjussa. Tällä hetkellä järkevä automaatio on yrityksille kilpailuetu, muutaman vuoden kuluttua sen tulisi olla itsestäänselvyys.


Vaikka automaation hinta on tullut alaspäin, ovat investoinnit silti helposti 150.000–300.000 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että huolellinen suunnittelu, eri vaihtoehtojen puntarointi ja automaatiolla operoitavien prosessien määrittely ovat erittäin tärkeässä asemassa. Trukkiautomaation tulisi olla osa kokonaisuutta, ei irrallinen toiminto, jolloin investoinnin takaisinmaksu on mahdollista laskea. Me Ziirrolla tukimme prosessin ja prosessin osien nykytilan ja simuloimme uuden toimintamallin. Tämä simulaatio ja vertailu kertoo asiakkaallemme, mikä on trukkiautomaation takaisinmaksuaika.


ZaaS-projekti

ZaaS-projekti (Ziirto as a Service), jossa tällä hetkellä työskentelen, on asiakkaan uuden tuotantotilan ja logistiikkakeskuksen suunnittelu-, määrittely- ja muuttoprojekti. Kaikki sisälogistiikan prosessit menevät uusiksi – pääsemme asiakkaan kanssa siis aloittamaan puhtaalta pöydältä. Trukki- ja varastoautomaatio ovat luonnollisesti olleet isossa osassa projektia. Oikeastaan kaikki asiakkaan logistiset prosessit ovat määritelty ja suunniteltu siitä lähtökohdasta, että ”tyhmä” työ jää pois ja työntekijät tekevät aidosti lisäarvoa tuottavaa työtä, johon paraskaan automaatio ei kykene. Työtyytyväisyys kasvaa ja työhyvinvointi paranee. Tarkoitus ei ole siis vähentää työntekijöitä, vaan kasvattaa volyymejä – tehdä enemmän samalla määrällä työntekijöitä. Takaisinmaksulaskelmien perustalla tässäkin tapauksessa olivat siis:

Onko teidän yrityksellänne suunnitteilla trukki- tai varastoautomaatiota, mutta ei aikaa tai osaamista lähteä viemään asiaa eteenpäin? Seuraava Ziirto voisi olla ottaa yhteyttä meihin ja varata aika keskusteluille.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.

Toni Salminen

Kehitysinsinööri,
partner

+358 45 6764900
Toni Salminen