Blogi

Blogi → Yritysmuutto – uhka vai mahdollisuus henkilöstölle

Yritysmuutto – uhka vai mahdollisuus henkilöstölle

Yritysmuutot ovat erittäin vaativia kokonaisuuksia, johon liittyy aina riskejä ja haasteita. Kuitenkin nämä haasteet on mahdollista taklata huolellisella suunnittelulla. Me Ziirrolla olemme erikoistuneet muun muassa erittäin monimutkaisiin ja vaativiin yritysmuuttoihin, olemme tottuneet kohtaamaan ja ratkaisemaan näitä haasteita tehokkaasti. Kokemuksemme auttaa minimoimaan riskejä ja varmistamaan sujuvan siirtymisen, jopa ilman tuotantokatkoja. Tämä blogikirjoitus käsittelee muuton onnistumisen kannalta erittäin kriittistä osuutta, eli asiakkaan henkilöstön sitouttamista muuttoprojektiin

Onnistuneen yritysmuuton avaimet

Yrityksen muutto uusiin toimitiloihin herättää usein ristiriitaisia tunteita organisaatiossa – niin johdossa kuin henkilöstössä. Se voi tuntua sekä haasteelta että mahdollisuudelta riippuen siitä, miten muuttoon suhtaudutaan ja miten se toteutetaan. Seuraavassa tarkastelemme lyhyesti sitä, miten yritysmuutto on enemmän kuin pelkkä fyysinen siirtyminen paikasta toiseen – se voi olla erinomainen tilaisuus uuden kasvun ja kehityksen alullepanemiseksi, erityisesti kun käytetään alan ammattilaisia johtamaan muuttoprojektia.

Henkilöstön sitouttaminen

Me Ziirrolla emme ainoastaan hallitse prosessien ja koneiden teknisiä näkökohtia, vaan meillä on myös taito viestiä tehokkaasti ja ottaa henkilöstö huomioon. Otamme aina huomioon asiakkaan henkilöstön tarpeet – asiakkaan henkilöstö on oman työnsä ammattilaisia, me taas laatikon ulkopuolinen yhteistyökumppani tukemassa. Henkilöstön sitouttaminen yrityksen muuttoprojektiin luo positiivista ilmapiiriä, edistää avointa viestintää ja lisää yleistä projektin onnistumisen todennäköisyyttä. Sitoutunut henkilöstö on valmis osallistumaan aktiivisesti ja auttamaan projektin toteuttamisessa, mikä johtaa sujuvampaan siirtymiseen ja parantuneisiin tuloksiin. Yhteistyössä tehty muuton yksityiskohtainen suunnittelu antaa siis avaimet onnistuneeseen muuttoon.

Sitouttamisen muistilista

Yhteenveto

Henkilöstön sitouttaminen muuttoprojektiin on investointi, joka maksaa itsensä takaisin monin tavoin. Sitoutuneet työntekijät ovat valmiita ottamaan vastaan haasteet ja mahdollisuudet, jotka muutto tuo mukanaan. Avoimuus, viestintä, osallistaminen ja tuki ovat avainasemassa sitouttamisessa muuttoprojektiin, ja ne auttavat muuttamaan haasteet mahdollisuuksiksi sekä varmistamaan sujuvan siirtymisen uusiin toimintaympäristöihin yhteistyössä Ziirron kanssa.

Me Ziirrolla otamme aina henkilöstön mukaan projekteihin, mites teillä?

Mikä on Ziirto?

Ziirto on 2020 perustettu sisälogistiikan ja tuotannon kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Yleisin kysymys meille on ”myydäänkö jotain varastonhallintasoftaa?” Emme myy, koska osallistumme objektiivisina ja puolueettomina kumppanina ja asiantuntijana jatkuvasti erilaisiin kilpailutuksiin. Meiltä halutaan käytännönläheistä sisälogistiikan konsultointia, ja sitä myös toimitamme. Ziirron ydinporukan muodostaa tällä hetkellä noin kymmenen kehitysinsinööriä. Toimimme ympäri Suomea ja meillä on toimipisteet Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tunnetuin palvelumme on Work Study 360® analyysi, joita teemme vuosittain kymmeniä. Caset-sivulta löydät useita case-esimerkkejä miten olemme kehittäneet eri yritysten sisälogistiikkaa. Asiakkainamme ovat tuotannon ja sisälogistiikan kehittämisestä ja sujuvoittamisesta kiinnostuneet PK-yritykset aina isoihin pörssiyhtiöihin. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Mika Eskola. Yrityksen omistus on sataprosenttisesti suomalainen.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää aiheesta.

Toni Salminen

Kehitysinsinööri,
partner

+358 45 6764900
Toni Salminen