Caset

Caset → Lännen Tractors

Lännen Tractors

Pystymme operoimaan samalla henkilökunnalla tuotanto- ja nimikemäärän kasvusta huolimatta.

Yrityksen taustaa

Lännen Tractors Oy on osa LMCE Groupia (Lännen Mobile Construction Equipment Group), joka on kansainvälinen älykkäiden ja liikkuvien monitoimikoneiden toimittaja. Lännen Tractors toimittaa korkealuokkaisia laitteita, joiden liikkuvuus ja monitoimisuus tekevät mahdolliseksi saavuttaa enemmän vähemmillä koneilla ja kustannuksilla.

Tulokset

Vastaanottoprosessin tehostus 28,5 %, varaosakeräilyprosessin tehostus 24,6%, settikeräilyprosessin tehostus 16,2%. Prosessien tehostamisen ansiosta sama henkilökunta pysyy jatkossa hoitamaan Ruotsin Skellefteåsta siirtyvien koneiden komponenttien ja varaosien varastoinnin.

Lähtökohta

Ruotsin Skellefteån tehtaan tuotanto siirtyy Loimaalle 2023 aikana. Tämä tarkoittaa komponenttien ja varaosien varastoinnin merkittävää lisääntymistä Loimaan tehtaalla. Jotta muutto voitiin toteuttaa, tarvittiin varastointikapasiteetin lisäystä ja prosessien kehittämistä. Sisäiset resurssit eivät riittäneet tämän toteuttamiseen ja haluttiin myös ulkopuolisen kumppanin osaaminen hyödyksi.

Mitä tehtiin

Work study 360 nykytila-analyysi
Work Study 360 layout suunnittelu

Yhteistyömme alkoi Ziirron toteuttamalla nykytila-analyysilla. Tässä käytiin läpi kaikki varastointiin liittyvät prosessit ja nykyiset varastointimenetelmät. Tämän avulla varmistettiin nykyisen toiminnan tarkka lähtötieto ja mahdollistettiin uuden layoutin ja prosessien suunnittelun onnistuminen.

Ziirto suunnitteli meille kaksi uutta layout vaihtoehtoa. Toisessa versiossa lavapaikkojen määrä kasvoi 1.999 lavasta 2.595 lavaan. Tässä vaihtoehdossa huomioitiin myös mahdollinen laatikkoautomaatti. Toisessa versiossa lavapaikkojen määrää pystyttiin kasvattamaan 3.196 lavaan. Molemmissa vaihtoehdoissa mukana oli myös Kastenin Paternosterit 2 kpl.

Lopputulos

Projektin aikana prosesseja ja menetelmiä kehitettiin läpimenon parantamiseksi. Pystymme operoimaan samalla henkilökunnalla tuotanto- ja nimikemäärän kasvusta huolimatta. Kaikki uudet nimikkeet saatiin varastoitua meille suunnitellun layoutin ansiosta. Ziirto teki meille myös projektin aikana tarkat takaisinmaksulaskelmat varastoautomaatti-investointia varten. Heidän tekemien laskelmien perusteella meidän oli turvallista ja perusteltua investoida uuteen, tilankäyttöä ja prosesseja tehostavaan varastoautomaattiin.

Voin lämpimästi suositella Ziirron palveluita kaikille valmistavan teollisuuden yrityksille, jotka haluavat viedä sisälogistiikan kapasiteetin ja läpimenon seuraavalle tasolle, ihmisiä unohtamatta. Ziirron inssien tekeminen oli käytännönläheistä ja ammattimaista.

ARTO IIVONEN
Tuotantojohtaja, Lännen Tractors Oy

Lännen Tractors Oy

Building a better world with fewer machines

Puhdas, turvallinen ja toimiva elinympäristö on hyvinvointimme perusta. Me kaikki kannamme siitä vastuuta. Siksi rajalliset resurssit on syytä kohdentaa mahdollisimman viisaasti. Vastuullinen toiminta ja älykkäät ratkaisut auttavat lisäämään tehokkuutta tinkimättä velvollisuudestamme ympäristöä kohtaan.

Toimitamme korkealuokkaisia laitteita, joiden liikkuvuus ja monitoimisuus tekevät mahdolliseksi saavuttaa enemmän vähemmillä koneilla ja kustannuksilla.

Lisätietoja https://www.lannen.com/fi/

Lisätietoa mm. Work Study 360™ -palvelusta
Toni Salminen
Kehitysinsinööri, partner
Puhelin +358 45 6764900